Ordförande Hans Lindegårds månadsbrev

Publicerat: 2024-09-18 12:02

Bästa medlemmar! Vilken augusti och första del av september vi haft! Fantastiskt väder, mycket träning på vår nya driving range och väldigt mycket spel av såväl medlemmar, som gäster.

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Vilken augusti och första del av september vi haft! Fantastiskt väder, mycket träning på vår nya driving range och väldigt mycket spel av såväl medlemmar, som gäster. Jag hoppas verkligen att ni alla haft möjligheten att spela mycket golf och inte minst njutit av värmen den senaste tiden.

Vår investering med uppgraderad driving range och trackman har verkligen burit frukt. Ett intresse av sällan skådat slag som gett klubben en otrolig start i både antal personer som tränat och ett ekonomiskt utfall som vida överstiger våra ganska högt ställda förväntningar. Vi nådde vår budget vad gäller omsättning på rangen redan i slutet av augusti. Stort tack alla för ert positiva mottagande!!

Jag kan med glädje även meddela att gästspelet snart har uppnått den budgeterade nivån för 2024. Den lilla oro vi kände för det totala gästspelet var helt obefogad. Vi har en klubb det talas om och det ska vi verkligen vara stolta över. Vi fortsätter våra tankar om långtidsplanen och kommer att presentera lite mer tankar på höstmötet i november, även om vi nu närmar oss slutet på vår långtidsplan. Passa på att anmäla er till höstmötet via min golf.se. Ju fler vi är, desto bättre diskussioner och mer förankrade beslut.

Även studion är nu färdig och allt fler tränar med tränarstöd inne i studion plus att det dessutom finns möjlighet att prova ut nya klubbor från Titleist och Cobra. Alla som kan, ska passa på att titta in i studion och se hur bra det blivit. Betänk att nu kan vi träna året om och vara väl förberedda för kommande säsonger.

Hela vårt projekt är i princip betalt och vi har klarat av att hålla oss inom budget, vilket är väldigt skönt att kunna konstatera. Det är inte bara bygget som klarar budget utan även klubbens totala verksamhet ser i dagsläget ut att klara den budget som antogs i november 2023.

Apropå nyheter så är vi i slutfasen med avtalsförhandlingar med nya krögare. Det är min fasta övertygelse om att vi kan presentera dessa nya entreprenörer i månadsskiftet september/oktober.

Aktiviteterna under senare delen av säsongen är av hävd avsevärt färre, men lite tävlingar och andra händelser har vi trots allt genomfört.

Damerna på Örestads GK blev 2:a i Skåneserien Mitt, Kat 2 och kommer nu att gå till Finalspel på Falsterbo GK den 26 september.  Stort GRATTIS!!

Örestads juniorer mötte Flommens GK i den sista omgången av Bruttoligan. Efter en hård match blev det tyvärr förlust med 1–2. Väldigt bra kämpat av Jakob, Ville, Lukas och Ian. Jag är säker på att ni tar revansch nästa säsong.

På tävlingsfronten har vi genomfört ett mindre antal tävlingar av olika slag. Herrshopen Open, en 2-mannascramble, som trots namnet var öppen för alla spelare. Grattis Philip Rolf och Hampus Lundin till vinsten i den gemensamma klassen.

Årets Golfamore Trophy gick av stapeln i slutet av augusti där ett stort antal lag (44) gjorde upp om segern. Bästa lag från Örestad var Sussi och Tommy Nilsson på andra plats. STORT GRATTIS och bra representanter för Örestads GK.

Andra söndagen i september genomfördes den traditionella damdagen där 22 damlag kämpade om segern. Vinnare blev Lena Hull och Margareta Liljegren. Stort GRATTIS till er båda. Jag hoppas att vi blir ännu fler deltagare på Nationella damdagen 2025 för det är ett väldigt bra och trevligt arrangemang.

På kvällen den 30/8 spelades årets nattgolf där glada och förväntansfulla golfare började med en sammankomst i restaurangen för en bit mat med tillbehör för att därefter spela 12 korthål i mörkret. Ett kul och annorlunda arrangemang som alltid är lika uppskattat. Resultatet är inte det viktigaste utan samvaron är i högsätet. Det är en aktivitet som jag kan rekommendera och som säkerligen kommer igen nästa år

 

Som ni säkert vet har Marie valt att sluta hos oss och vi är i full gång med rekrytering av hennes ersättare. Svalle och Theo tillsammans med Ville och Jakob (på helgerna) håller ställningarna framåt. Vi har anlitat en ekonomikonsult (från RF-SISU) som kommer att under ca 1 dag/vecka hantera allt med fakturering, bokföring, betalning etc. framåt. Hennes namn är Helen Malmgren och hon är en mycket erfaren redovisningsekonom.

Den 4/11 kommer som vanligt delar av styrelsen att väljas för en 2-årsperiod. Är du intresserad av att sitta i styrelsen så kontakta valberedningens ordförande, Mikael J:son Lindhe, på tfn 0708-35 51 50 eller mikael.j.lindhe@gmail.com.

Tyvärr måste jag avsluta med lite tråkigheter och det är att det fortfarande förekommer vandalisering av vår bana, liksom det förekommer ett alltför tråkigt uppförande från både ungdomar och äldre.
Återigen ber jag er att hålla ögon och öron öppna och, inte minst, anmäla detta till den personal som finns i receptionen.
Nu börjar det bli mörkt avsevärt tidigare så kanske minskar intresset för de personer som inte vill bete sig som den väldigt stora majoriteten gör.

Säsongen är inte på långa vägar slut ännu och det finns definitivt tid för många härliga golfrundor under hösten.
Banan är väldigt bra så det är bara att ta sin utrustning och ge sig ut på banan.

Jag önskar er alla en hörlig golfhöst med förhoppningsvis fint väder och trevligt sällskap.

Lev väl, Ta hand om er och svinga lugnt!

 
Hasse Lindegård
Ordförande