Ordföranden har ordet 17 juli

Publicerat: 2024-07-17 11:20

Det är full fart på Örestad med mycket träning på vår nya Driving range, golfbanan är mycket välbesökt plus att vi dessutom är i startgropen för vår traditionella golfvecka.

Bästa medlemmar!

Under juli månad är det uppehåll i våra styrelsemöten, men verksamheten går oavsett detta för högtryck ändå.

Det är full fart på Örestad med mycket träning på vår nya Driving range, golfbanan är mycket välbesökt plus att vi dessutom är i startgropen för vår traditionella golfvecka.

Min vana trogen tvingas jag ännu en gång konstatera att det förkommer överträdelser på range och på vår bana. Klubben har, tyvärr ännu en gång, haft besök av spelare som inte hanterar banan på ett bra sätt. Att slå upp torvor på våra greener är naturligtvis absolut förbjudet, vidare är det INTE tillåtet att spela med bollar från vår Range. Naturligtvis är det även förbjudet att ta med sig range-bollar från Örestad. Det är att betrakta som stöld. Som om inte det är nog har vi återigen haft en spelare som slår bollar över nätet mot våra grannar. Det innebar sönderslagna takpannor och onödig, om än fullt förståeligt, irritation från våra grannar. Alla dessa överträdelser innebär avstängning från spel på bana eller förbud att träna hos oss. Om vi kan få tag på förövarna kommer det även att innebära att man blir skadeståndsskyldig för de kostnader som uppkommer i samband med dessa överträdelser.  Det är, tyvärr, dessutom högst troligt att vi kommer att behöva höja skyddsnätet, vilket mycket väl kan komma att kosta klubben onödigt stora pengar. Tro mig, vi vill definitivt inte införa restriktioner i onödan på Driving Range, men det kan i förlängningen bli nödvändigt. Låt oss alla gemensamt hjälpas åt att se till att bli av med de få personer som förstör för alla oss andra genom att hålla ögonen öppna.

Denna förstörelse, brist på respekt för regler och inte minst för att undvika stölder av ny och gammal utrustning samt skadegörelse har gjort att vi tvingats installera kameraövervakning på Driving range och mot ingången till klubbhuset. Alla tillstånd är avklarade och det är endast en person, vår klubbchef, som kan se bilderna plus att dom är tillgängliga i endast 7 dagar.  Skyltar med information kommer att finnas vid Studion/Driving Range och inne i klubbhuset när systemet driftsatts. Vid eventuella frågor vänligen kontakta klubbchefen.

Låt mig nu få komma in på avsevärt roligare saker!! Det är fantastiskt roligt att se hur många som tränar på Range och hur många som använder sig av Trackman. Vår, relativt sett, konservativa kalkyl har än så länge överträffats med runt 8%. Dessutom är det minst lika kul att kunna informera om att greenfee-intäkterna ligger på samma nivå som i fjol, vilket slutade med ett rekordår för greenfee.

Ett antal klubbtävlingar har spelats sen mitt senaste månadsbrev med följande vinnare:

·       Gökottegolfen –Christian Karlsson/David Karlsson/Fredrik Olander/Karl-Hampus Lenton

·       Lommaslaget – Jonas Hagre i A-klassen, Johan Barwén i B-klassen, Marie Darte i C-klassen

·       KM:
- Dam Elit – Elin Hammarlund
- Herr Elit – Lars Johansson
- Dam 21 – Alva Björklund
- Herr 21 – Jakob Klingspor
- Dam 50 – Jessika Heskebeck
- Herr 50 – Ulf Persson
- Herr 70 – Bertil Johansson

Ett STORT GRATTIS till samtliga vinnare!!

Ett speciellt GRATTIS till Stefan Nilsson som vann det polska seniormästerskapet i början på juli.

Våra juniorer är som vanligt i full med träning, spel och tävlingar. Örestad arrangerade ”Lilla SM” där 14 lag deltog och Ystads GK gick av stapeln med segern. Örestads deltog med 2 lag som kämpade väldigt väl med en 10:e plats som bästa resultat.
I slutet av juni korades Lucas Nelander till korthålsmästare bland våra tävlingsjuniorer på 6 under par, väldig bra spelat och stort GRATTIS!!
Våra duktiga juniorer
Oliver Kronkvist, Algot Hällström, Jacob Strömqvist, Oskar Bäck, Alva Björklund, Anton Björklund spelar i laget i matchligan. Matcher hittills har varit mot Malmö/Burlöv och Österlen med ett oavgjort resultat i båda matcherna. Vi är väldigt stolta över våra juniorer och gläds åt ert fina spel.

Under den närmaste tiden blir det mycket tävlingar på klubben. Den 19–20/7 kommer Örestads Gk att arrangera SM division 2. Kom gärna ut heja fram klubbens elitlag och bli inspirerad för det egna tävlandet i den traditionella golfveckan som på pågår 21–26/7.
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till alla tävlingar utom tisdagens båda 4-mannascramble.

21/7 Grand Opening
22/7 Länsförsäkringar fastighetsförmedlings Bästboll
23/7 4-mannascramble (fullbokad båda klasserna)
24/7 Fashionslaget (herr och damklasser) 
25/7 2-mannascramble
26/7 Grand Finale by Pro´s – 2-mannalag
Mer information finns på klubbens hemsida och Min Golf.se

Som vanligt arrangeras en grillafton med uppträdande av Katja & Ingelas med deras somriga repertoar efter fredagens tävling Grand Finale. Biljetter köps i restaurangen senast 24/7.

Slutligen kan jag meddela att arbetet med att finna en ny entreprenör till vår restaurang har inneburit att vi valt 3 slutkandidater som kommer att genomföra en slutpresentation för klubbens styrelse den 12/8. Beslut om vem det blir kommer senast under september månad.

Jag hoppas att många av er väljer att vara med på någon eller några tävlingar under golfveckan. Det är lika härligt att varje år se hur klubben sjuder av liv och härlig samvaro.

Ha en fortsatt skön sommar och njut av ett det härliga spelet golf.

Ta hand om er, lev väl och svinga lugnt!!

Hasse Lindegård,
Ordförande