Ordföranden har ordet 18 juni 2024

Publicerat: 2024-06-18 12:33

Vårt stora projekt med ny Driving range med studio och Trackman som påbörjades i november är nu väldigt nära att vara klart. Med start denna vecka (måndag 17/6) påbörjas installation av Trackman.

Ordförande har ordet   

Bästa medlemmar!

Vårt stora projekt med ny Driving range med studio och Trackman som påbörjades i november är nu väldigt nära att vara helt klart.

Med start denna vecka (måndag 17/6) påbörjas installation av Trackman. Det kommer att ta 3–4 dagar att få installationen klar och vi räknar med att senast på lördag den 22/6 är det möjligt för alla att nyttja Trackman.  Under de kommande 2–3 veckorna kommer Trackman att i bakgrunden kalibrera inställningarna i Trackman. Detta kommer vi som tränar på Rangen inte att märka något av, utan det är för att säkerställa att kvaliteten på Trackman är så bra som möjligt. Inom relativt snar framtid kommer ett program för introduktion av Trackman att presenteras. Ha koll på hemsidan om detta.

Säkerligen har ni alla sett de två blåa presenningarna på rangen, vilka placerats där av säkerhetsskäl. Vi kommer att bygga, utseendemässigt, bättre skydd för detta ändamål inom kort. Vidare skall avstånd till de olika nummerskyltarna att mätas och ”skyltar” ska produceras med avstånden som ska finnas tillgängliga vi respektive utslagsplats.
Utöver detta arbetas det även med det sista av inredningen i studion, vilken förväntas vara säkerställd inom några veckor. Parkering av bilar i närheten av studion och cykelparkering kommer dessutom att ses över.

Planering av den officiella invigningen är i full gång. Mer info kommer att finnas på klubbens hemsida.

När jag ändå är inne på eventuella ombyggnader måste jag tyvärr meddela att vi i dagsläget inte har möjlighet att bygga bron över vattenhinder vid gul 4. Den ekonomiska verkligheten ger oss inte den möjligheten, tyvärr. Förhoppningsvis kan vi ta upp denna möjlighet under kommande säsong. 
Jag vill, på klubbens vägnar, framföra ett stort TACK till alla er som meddelat att ni är villiga att sponsra brobygget.
De 66,000 kr vi fått meddelande om räcker dock inte i nuläget. Jag har naturligtvis noterat er alla som mailat mig om detta och ber att få återkomma vid ett senare tillfälle. 

Även detta månadsbrev innehåller tyvärr en påminnelse om att ALLTID laga nedslagsmärken på greenerna och att ALLTID lägga tillbaka torvor på banan. Vi får ständigt beröm för vår fina bana, låt oss värna om detta och hjälpa till på alla sätt att hålla banan i ett gott skick. Låt mig också påminna om att Range bollar endast används på rangen eller på träningsområdet vid sidan om gul 8. Det har upptäckts alltför många Range bollar ute på banan där dom inte får användas.

Dessutom har vi haft påhälsning av mindre nogräknade besökare som tjuvkopplat våra golfbilar och buskört på banan. Jag ber er hålla era ögon öppna så att vi kan förhindra att detta sker igen.  För att undvika dessa ofog undersöker vi nu möjligheten till kontinuerlig bevakning av Range, bilar, klubbhus mm och vi undersöker även möjligheten till att ha belysning vid vägen in mot klubbhuset från parkeringen.

Spel och träning sker med oförminskad kraft. Nyttjandet av driving range, greenfee och träningstillfällen ligger på en väldigt hög nivå. Vi har högre nyttjandegrad per maj månad på såväl range, som greenfee i jämförelse med 2023.

En liten påminnelse till er som inte ännu betalt era årsavgifter (aktiva eller passiva) att göra detta skyndsamt. För er som inte betalt är kraven vidarebefordrade till inkasso.

Under maj månad har jag fått information om 2 Hole-in one. Ett stort GRATTIS till Kristin Lindgren som under hjärtgolfen passade på att slå bollen direkt i hål på blå 2. Ett stort GRATTIS även till Lars-Gunnar Kämpendahl som gästade klubben och passade då på att göra HIO på röd 2.


Tävlingssäsongen med tävlingar arrangerade av klubben har kommit i gång i full skala och en hel del tävlingar har redan genomförts och ännu fler är på gång framåt.

Grattis till vinnarna i följande tävlingar:

Hjärtgolfen

Mixedklassen – Camilla Persson och Anders Clarén
Övrigklassen – Eva Särbring och Kerstin Nyberg 

Svenska flaggans dag

Gemensamma klassen – Philip Karlsson och Michael Svensson

Ett slag för Cancerfonden

Övrigklassen – Per Dagemo och Herr Anonym

Mixedklassen – My och Ulf Morén

Tack till alla som deltagit i de olika tävlingarna och bidragit till att vi som klubb kunnat skänka pengar till behjärtansvärda ändamål.

Missa inte chansen att anmäla er till de närmast kommande tävlingarna:

Gökottegolfen 21/6 sponsrade av restaurangen
Lommaslaget 6/7 priser via anmälningsavgifter
Klubbmästerskapet 6–7/7 (första rundan i KM sammanfaller med Lommaslaget)

Sedan i går, 17/6, är golfveckans samtliga tävlingar öppna för anmälan:

21/7 Grand Opening (3 klasser) sponsrad av Cormentis
22/7 Länsförsäkringar fastighetsförmedlings Bästboll (2 klasser)
23/7 4-mannascramble (2 klasser) sponsrad av Titleist
24/7 Fashionslaget (herr och damklasser) sponsrad av TMP Outlet i Åkarp och Salong M i Lomma
25/7 2-mannascramble (2 klasser)
26/7 Grand Finale by Pro´s (1 gemensam klass) sponsrad av flera olika sponsorer, bland annat våra Pro´s

Det har kommit till min kännedom att Örestads GK:s tävlingar inte röner så stort intresse pga de har, enligt de kommentarer jag hört, mindre bra prisbord. Jag vill därför informera om att vi i år har fler sponsorer än vi haft tidigare år plus att om vi inte lyckats hitta sponsorer kommer minst 70% av anmälningsavgifterna att användas till tävlingspriser. Det är min förhoppning att detta minskar det felaktiga ryktet att vi har mindre bra prisbord. Om det är med sanningen överensstämmande får framtiden ge svar på. Jag vill passa på att tacka alla som med oförtrutet tålamod arbetar med att hitta sponsorer till tävlingar och klubb.

Våra juniorer är ständigt aktiva med veckoträningar, mycket spel på banan och inte minst en mängd olika tävlingar på diverse banor. Örestads Gk är verkligen stolta över engagemang och ett fantastiskt bra uppträdande av samtliga våra juniorer vid spel på andra banor och på Örestad.
Tack för att ni alla är så goda ambassadörer för Örestads Gk!!

I måndags genomfördes Teen Cup och PGA Junior ProAM klubbkval.
Stort Grattis till samtliga vinnare:

Teen Cup (vinnare i resp. åldersklass)

Alva Björklund, Arvid Lindén, Anton Björklund och Arvid Pålsson

Junior ProAM

Jakob Klingspor

Lycka till i det fortsatta tävlandet.

En uppdatering gällande ny restauratör är att arbetet är i full gång och det finns ett antal intressenter. Planen ör att kunna presentera en ny entreprenör under september månad.
Arbetet med utredning av eventuellt namnbyte på klubben pågår också för fullt och som beslutet på vårmötet innebar kommer resultatet att presenteras på höstmötet i november.

De sista punkterna i vår långtidsplan ska nu påbörjas för att se om möjlighet finns att genomföra även dessa. Det gäller framför allt att återigen start en shopverksamhet på Örestads Gk. En arbetsgrupp är tillsatt i form av undertecknad, klubbchef, Peter Holmbeck och Michael Pantzar.
Arbetsgruppen kommer att presentera ett förslag att påbörja en shop på ett eller annat sätt eller föreslå att det inte är lönsamt för klubben. Ett förslag ska läggas fram för styrelsen under hösten (Sept/okt) för att kunna presenteras för höstmötet i november.

Vi har en härlig sommar framför oss med många rundor på banan, en mängd aktiviteter och en helt ny fantastisk träningsanläggning som bara väntar på att nyttjas. Jag kan bara uppmana er alla att njuta och ha det så bra som vi verkligen gjort oss förtjänta av.

Jag ser fram emot att se på banan, i klubbhuset, restaurangen eller var våra vägar korsas.
En sista uppmaning till er är att komma med idéer, frågor eller synpunkter på allt möjligt som har med vår verksamhet att göra till klubbchefen, anställda, entreprenörer eller till mig och övriga styrelseledamöter.
Tillsammans utvecklar vi vår verksamhet. Kom också ihåg att ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Tills vi se nästa gång

Ta hand om er, lev väl och svinga lugnt!!

Hasse Lindegård,
Ordförande