Resultat

2024

Treklubbslaget på Bosjökloster 3/9 en succé!

Tävlingen var nästan fulltecknad! Enstaka platser fanns kvar, utom för vår del, vi hade fylld vår kvot med 36 deltagare.

Hemmaklubben har ju ersatt Romeleåsens Gk och var värd i strålande fint golfväder och bjöd på en fin, fin bana med snabba och för många av oss svårlästa greener.

Hemmaklubben vann lagtävlingen, där de tolv bästa nettoresultaten från respektive klubb räknas, men endast med 2 slag före vårt lag. Som var ytterligare 14 slag före Kävlinge. Så vi har hämtat in mycket av förlusten från i våras. Vi ligger under med endast 15 slag, så det är bäddad för en spännande final hos oss 25/9.

Bosjökloster 904 881     1785

Singeltävlingens A-klass vanns också av en hemmaspelare, bästa ÖGK-are blev Anders Davidsson med en fin tredjeplats. Näst bästa ÖGK-are var Jörgen Holmström som sexa.

Singeltävlingens B-klass vanns också av en hemmaspelare, bästa ÖGK-are var våra damer. Kerstin Nyberg på en fin andra plats och Ingegerd ”Pyret” Ericsson tog femteplatsen.

Du hittar alla resultaten i MinGolf.

Anmälan till vår tävling 25/9 är öppen! Anmäl dig i god tid, annars får du kanske inte plats i tävlingen!

För Herrkommittén

Peter Meyer

Treklubbsslaget den 29/5

Treklubbslaget i Kävlinge en succé.
Hele 96 glada golfare från fick en jättefin golfdag på Kävlinges i år jättefina bana i vårskrud och med vacker fågelsång.
I år med deltagande från Bosjökloster Gk som har ersatt Romeleåsens Gk.
Lagtävlingen vanns som så ofta för av hemmalaget. Som ni ser har Kävlinge tagit ledningen med 29 slag, förra året låg vi under med 27 slag och vann ändå. I år kan vi bättre på detta på Bosjökloster 3 september innan finalen på hemmaplan 25 september.

Även individuellt vann hemmaspelare. På bilden ser ni alla glada pristagare med de fem från vår klubb i mitten. Grattis!!
A klassen vanns av Inger Göransson. Vår Ulla-Britt blev en fin ensam tvåa och Jan Peterzén sjua och Ulf Stjänfeldt åtta.
B klassen vanns av Ingrid Andersson och dominerades som förut av damspelare från hemmaklubben.
På sjunde plats kom vår Maria Peterzén och på åttende Inger Pyret Ericsson.

Så här är ställningen i lagtävlingen (de 12 bästa från respektive klubb) efter första deltävlingen:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Summa Diff.
Kävlinge 65 67 67 70 70 71 71 71 73 73 74 74 846      0

Bosjökloster 69 70 72 73 74 76 77 78 80 80 80 81 910     64

Örestad 69 71 71 72 72 73 73 73 74 75 76 76 875      29

Nästa Treklubbslag är på Bosjökloster 3 september, sätt kryss i kalendern redan nu!

2023

Dubbelslaget den 28/9

Den 28:e september var det dags för returmötet i Dubbelslaget (Tvåklubbsslaget). Det såg mörkt ut för oss eftersom vi lämnat ett väl stort handicap till Kävlinge. Vi hade alltså ett underläge med 27 slag inför den avgörande tävlingen på Örestads GK. Men våra killar och tjejer gjorde en fantastisk insats och tog in hela försprånget och ytterligare 7 slag. I A-klassen segrade Bo Gunnarsson på fina 69 slag före Hasse Lindegård på 72 slag. Även Björn Jönsson och Ted Jablonovsky bidrog med låga scorer. I B-klassen var det Örestadare på de tre första platserna: Bertil Nygren 69, Gert Hansson 70 och Marianne Rosén 73 slag. Pokalen står alltså kvar i vår lounge!"

IMG 2998           IMG 2999

IMG 2996

Dubbelslaget den 6/6
.

.
Nationaldagen firades på Kävlinge GK i strålande vackert sommarväder. Den långa perioden utan regn innebar dessvärre att banan inte var i bästa skick, men greenerna var i alla fall utmärkta. Hemmalagen brukar ju alltid dominera i denna tävling och denna dag var det tydligare än någonsin. När dammet lagt sig (både bokstavligt och bildligt) visade det sig att Kävlinge har en ledning på 27 slag inför höstens avgörande på Örestads GK. Då behöver vi verkligen mönstra absolut starkaste lag om vi skall kunna vända på steken.

Kristian Ståhl värmer upp på rangen                               medan vår lagledare Peter Meyer kopplar av med en kopp kaffe

Glada miner på hål 15 innan start

Janina Widén (Ö), Sigvard Olsson (K), Anders Davidsson (Ö), Lennart Åkesson (K)

Maria Peterzén (Ö), Ingegerd "Pyret" Ericsson (Ö), Agneta Hult (K), Hennie Holgersson (K)

Efter 13 hål smakar det bra med en rejäl korv                                 Snart får vi veta hur det gick

Gunilla Ternland, 67 slag,  vann B-klassen och var tacksam för mycket rull       Per Paulson tog hem A.klassen med 68 slag

.Treklubbsslagets final den 27/9

Blev en blöt historia. Den spelades på vår hemmaplan och gav oss den fördel vi hoppades på. Vi brukar vara starka i A-klassen och den här gången var vi bäst även i B-klassen.
Vi hämtade inte bara in de 9 slag vi låg efter Kävlinge utan tog en "överlägsen" seger med hela 23 slag. Här kan ni se resultaten från årets uppgörelser och även några foton från prisutdelningen.